Vegetarisch

Jackfruit à la Rode Kip

Jackfruit à la Rode Kip

Ingrediënten 1 blik jonge, groene Jackfruit oftewel Nangka Peper en zout 2 eetlepels olie 4 tenen knoflook 2 middelgrote uien 1/2 blikje tomatenpuree 4 theelepels suiker 2 djeruk purut blaadjes 1 eetlepel sambal of 2 verse cabi rawit 1 vingerkootje trassi of 1...

Lees meer
Sambal Goreng Telor

Sambal Goreng Telor

Ingrediënten 6 eieren, hardgekookte 2 kleine uien of 1 grote, fijngesneden 2 sjalotjes 2 tenen knoflook, fijngesneden 3 salambladeren (Indische laurierblad) 4 djeruk purut bladeren (citroenblad) 1 stukje laos (galanga wortel), fijngesneden 2 cabi rawit (kleine...

Lees meer
Sajur Lodeh

Sajur Lodeh

Ingrediënten 1 middelgrote ui 2 tenen knoflook 3 kemirinoten, licht roosteren 2 theelepels asem tamarinde 2 theelepel trassi 1 theelepel peper 2 theelepels zout kwart theelepel kencur (bitterwortel) 2 theelepels palmsuiker 2 salambladeren Indische laurierblad 2 djeruk...

Lees meer
Tahu Campur

Tahu Campur

Ingrediënten Campur of tjampur betekent (ver)mengen. In dit geval dus alles in het gerecht met elkaar (ver)mengen. Of zoals ik een gemengdbloedige, een Indo, ben. 1 blok tahu (spreek uit: tahoe) of ook wel tofu genoemd 1 bak tauge 1 bos selderij 4 eieren 1 citroen 1...

Lees meer
Frikadel Djagung

Frikadel Djagung

Ingrediënten 3 blikken mais, circa 285 gram uitlekgewicht 4 – 5 tenen knoflook 1 bos selderij 2 geklutste eieren 4 - 5 eetlepels zelfrijzend bakmeel 1 – 2 eetlepels maïzena 1 stronk prei, in dunne ringen gesneden 150 gram Hollandse garnalen 2 theelepels suiker 1...

Lees meer

Pin It on Pinterest