Ingrediënten

  • 1 blik jonge, groene Jackfruit oftewel Nangka
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels olie
  • 4 tenen knoflook
  • 2 middelgrote uien
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 4 theelepels suiker
  • 2 djeruk purut blaadjes
  • 1 eetlepel sambal of 2 verse cabi rawit
  • 1 vingerkootje trassi of 1 theelepel bruine misopasta als je het vegan wil maken
  • 1 kop water
  • 1 groentebouillon blok

Bereiding

Inhoud van blik met jackfruit in vergiet laten uitlekken. In olie de fijngesneden ui bakken. Wanneer ze glazig zijn, de fijngesneden knoflook toevoegen. Daarna de overige ingrediënten zoals trassi of miso, pepertjes of sambal, djeruk purut blaadjes, suiker, groentebouillonblok en water. Bij deze vegetarische versie volgens recept van Rode Kip laat ik de asem achterwege, omdat Jackfruit in het gerecht wat zurig uitpakt. Met witte rijst en komkommerschijfjes of sambal goreng boontjes opdienen.

 

 

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden