Ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet
  • 2 middelgrote uien, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 4 daun salam
  • 4 djeruk purut
  • 4 schijfjes djahé
  • 2 schijfjes laos
  • 2 cabi rawit zonder zaadlijst, fijngesneden
  • 2 theelepels asem uit een pot of 2 – 3 tamarindepeulen geschild met wat water vermengen tot pulp
  • 2 sereh stengels
  • 2 theelepels kunjit
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels suiker (kokosbloesem-)
  • 1 volle theelepel trassi, fijngehakt
  • 100 gram santen (merk Rish heeft losse zakjes a 50 gram)
  • 1 kop water
  • 1,5 kippenbouillonblok
  • Olie (zonnebloem- of kokos-)

Bereiding

Pan met water aan de kook brengen. Gas uitdraaien en deksel op de pan doen. Dan de kipfilet in blokjes snijden. Kipblokken in het hete water doen en circa 10 minuten laten garen. Dan in een vergiet laten uitlekken. Kippenvlees blijft op deze manier mals en gerecht is sneller klaar!

De bumbu (uien, knoflook, bouillonblokjes, cabi rawit, trassi, suiker, zout, kurkuma, laos, gember en asem) in een vijzel met elkaar fijn vermalen. Als het een mooie brei is geworden, dit in een pan met wat olie fruiten c.q. aanbraden.

Daarna de salam, djeruk purut en sereh toevoegen. Dan mogen de kipblokken erbij. En pas op het laatst de santen en 1 kop water. Draai het vuur op laag en laat het gerecht nog zo’n vijf minuten doorgaren.

En zoals altijd lekker met witte rijst, komkommer en kroepoek.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden