Nasi goreng. My old time favorite. Alleen zoals mijn oma Lin Scholte het maakte. Zonder trassi. Ja, echt. Menig indo zou zeggen: ‘geen nasi zonder trassi’, maar deze kreet gaat binnen onze familie niet op. Wedden dat het onwijs lekker is, ons familierecept nasi goreng. Probeer het eens uit. En dan vooral proeven. Wil je toch trassi, doe dat dan vooral. Niks moet. Alles mag. Nou ja, bijna alles. Er is geen goed of fout. Zolang jij het lekker vindt smaken, zullen je gasten je bezieling in het gerecht proeven. Wil je authentiek Indisch koken, dan volg je het onderstaande recept van onze nasi goreng.

Ingrediënten

  • witte rijst voor 4 – 6 personen, liefst van vorige dag
  • 1 grote ui fijnmalen
  • 3 – 4 tenen knoflook fijnmalen
  • 3 omeletten = 6 – 7 geklutste eieren, in dunne reepjes snijden
  • 1 rode paprika fijnmalen, vocht uitlekken anders natte nasi..
  • 300 gram blokjes/reepjes ontbijtspek uitbakken
  • 300 kipfilet in blokjes snijden
  • 1 kippenbouillonblok
  • peper / zout / snuf suiker op smaak toevoegen
  • zonnebloemolie

Eventueel extra paprikapoeder eroverheen strooien voor meer kleur en 1 – 2 theelepels sambal of 1 kleine, rode peper = cabi rawit erbij voor meer pit!

Bereiding

Eerst spek in olie uitbakken. Spek eruit halen, in overgebleven vet eerst ui fruiten en ook eruit halen. Dan in overgebleven vet + vocht de boemboe (paprika, knof, kippenbouillonblok, peper, zout, suiker en eventueel sambal of cabi rawit) aanbraden. Dan ‘oude’ rijst in delen toevoegen en pas op het laatst de reepjes omelet er doorheen doen.

Lekker met wederom partjes komkommer, sambal en kroepoek erbij. Of nog lekkerder sambal goreng boontjes, daging rendang en/of daging semur erbij.

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden