Kip

Soto Ayam

Soto Ayam

Ingrediënten 1,5 kippenbouten 1 grote ui, fijngesneden (200 gram) 1 schijf gember 1 schijf laos (galangawortel) 4 tenen knoflook, fijngesneden 3 daun salam (Indische laurierblad) 4 djeruk purut (citroenbladeren) 2 sereh stengels (citroengras) 2 sereh stengels 2...

Lees meer
Ajam Bumbu Kuning

Ajam Bumbu Kuning

Ingrediënten 1 kilo kipfilet 2 middelgrote uien, fijngesneden 4 tenen knoflook, fijngesneden 4 daun salam 4 djeruk purut 4 schijfjes djahé 2 schijfjes laos 2 cabi rawit zonder zaadlijst, fijngesneden 2 theelepels asem uit een pot of 2 - 3 tamarindepeulen geschild met...

Lees meer
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi goreng. My old time favorite. Alleen zoals mijn oma Lin Scholte het maakte. Zonder trassi. Ja, echt. Menig indo zou zeggen: 'geen nasi zonder trassi', maar deze kreet gaat binnen onze familie niet op. Wedden dat het onwijs lekker is, ons familierecept nasi...

Lees meer
Rode Kip

Rode Kip

Ingrediënten 600 tot 700 g kipfilet in kleine stukjes snijden Peper en zout 1,5 pak blue band 4 tenen knoflook 2 middelgrote uien 1 blikje tomatenpuree 4 theelepels suiker 2 djeruk purut blaadjes 1 eetlepel sambal of 2 verse cabi rawit 1,5 asem (citroensap, azijn of...

Lees meer
Ajam Opor

Ajam Opor

Ingrediënten 2 middelgrote uien fijngesneden 3 tenen knoflook fijngehakte vingerkootje gember vingerkootje laos vingerkootje trassi 6 kemirinoten Snufje djinten (gemalen komijnzaad), peper, zout, suiker 1 kilo kipfilet 1 blok kokoscreme (santen) aangelengd met kopje...

Lees meer

Pin It on Pinterest