Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngehakte
  • vingerkootje gember
  • vingerkootje laos
  • vingerkootje trassi
  • 6 kemirinoten
  • Snufje djinten (gemalen komijnzaad), peper, zout, suiker
  • 1 kilo kipfilet
  • 1 blok kokoscreme (santen) aangelengd met kopje water
  • 1 halve eetlepel asem aangelengd met wat water
  • 1 salamblad
  • 4 djeruk purutbladeren
  • 2 serehstengel onderkant met zwaar voorwerp kneuzen
  • Zonnebloemolie

Bereiding

In vijzel de boemboe (ui, knoflook, gember, laos, trassi, kemirinoten, djinten, peper, zout en suiker ) fijnkneuzen. Hierna de kipfilet in blokjes snijden. In een grote pan water tot aan de kook laten komen en gas direct uitzetten. In hete water de kipblokjes circa 5 minuten langzaam laten garen. Dan kipblokjes in een vergiet uitlekken.

In een ander pan met 2 tot 3 eetlepels olie de boemboe fruiten. Als het geurt, draai je vuur op laag en voeg je de bladeren en 2 stengels toe. Daarna komen de kipblokjes erbij. Voeg 2 soeplepels santen toe, bouw het langzaam op met extra santen toevoegen of eventueel een kopje water. Draai het vuur helemaal uit. Deksel op de pan en laat het gerecht rusten. De volgende dag is het nog lekkerder. Let wel: de pan pas in de koelkast zetten als het volledig is afgekoeld.

Lekker met witte rijst of nasi koening, komkommer, kroepoek en sambal erbij. Ik lust het graag met sambal goreng telor (ei), sambal goreng boontjes (buncis) en sambal goreng tempeh kering.

 

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden