Kookworkshops

Gek op Indisch eten, maar zelf koken lijkt je te moeilijk?

  • wil je authentiek Indisch ‘from scratch’ leren koken?
  • wil je de èchte, traditionele, Indische receptuur proeven?
  • heb je geen Indische (o)ma of tante aan wie je kan vragen hoe Indisch te koken, omdat ze er niet meer zijn?
  • wil je de authentieke smaak van vroeger, zoals je (o)ma het voor je maakte, herbeleven?
  • heb je zo’n trek in dat ene heerlijke gerecht dat je Indische (o)ma maakte en niet bij de toko te krijgen is?

Hoe zou het zijn als je:

  • zelf authentiek Indische gerechten kan klaarmaken?
  • je familie en vrienden met je nieuwe kookkunsten kan verrassen?
  • met 1 hap even teruggaat toen (o)ma dit lekkers voor je maakte?
  • samen met je familie en vrienden deze beleving ervaart?
  • onder mijn exclusieve 1-op-1 begeleiding zelf een aantal authentiek Indische gerechten gaat koken, die je dezelfde avond aan je familie en/of vrienden laat proeven?

Dit wil jij toch ook, de smaak van vroeger ontdekken of opnieuw beleven?

Geef je dan op voor een van mijn kookworkshops ‘Koken met Verhalen’ of de VIP-kookworlshop.

Kookworkshop Koken met Verhalen – groepsverband

Hierbij is een Indisch lievelingsgerecht (van je familie) het uitgangspunt. Wat maakt dat dit je favoriet is? Wat herinner je er nog van? Hoe was je geur- en smaakbeleving? Welke ingrediënten, kruiden en specerijen gingen erin?

In groepsverband ga je samen met je familie, vrienden, teamgenoten of collegae onder mijn begeleiding stap voor stap een aantal gerechten koken. Verdelen jullie de taken onderling en helpt iedereen mekaar waar mogelijk en nodig is. Door het gemoedelijke samenzijn, verhalen vertellen, herinneringen ophalen, ervaringen delen, samen kokkerellen, af en toe proeven om de juiste balans te vinden en vooral met elkaar lachen, is er spontaan en moeiteloos ontspanning dat zorgt voor verbinding, herkenning, begrip, verbroedering, eensgezindheid, besef, saamhorigheid, gelijkgestemdheid en betrokkenheid.

Kookworkshop VIP – individueel

Hierbij sta jij centraal, waarbij je mijn exclusieve aandacht voor jij alleen krijgt!

Stap voor stap ga jij onder mijn begeleiding zelf aan de slag om de Indische gerechten voor je familie en/of vrienden klaar te maken, die ze dezelfde avond of nog lekkerder, de volgende dag mogen komen proeven. Alle lof gaat zodoende uit naar jou. Jij hebt alle inspanningen geleverd om jouw dierbare groep vrienden en/of familie deze bijzondere, culinaire avond te bezorgen.

Reviews

Kookworkshop Indische lempers

Onlangs volgden mijn schoondochter en ik de workshop “lemper maken’. Zelf komend uit voormalig Nederlands Indië kook ik veel en graag Indisch eten, maar lemper maken had ik nog niet eerder gedaan.

Ilona kwam aan huis en had al haar kookspullen meegebracht. Zelfs bananenbladeren om de lemper in te rollen! Het was nog een hele klus om dat goed te doen.

De workshop was heel leerzaam en gezellig met o.a. veel informatie over verse kruiden, hoe diketan te bereiden en over het maken van de heerlijke kipvulling.

Hoe rol je de lemper nu op? Die techniek leerden we ook. En dat alles gelardeerd met haar enthousiaste wetenswaardigheden over familierecepten, over de liefde die je in het koken moet leggen en leuke verhaaltjes erom heen.

We kregen een uitgebreide map met o.a. het recept, een woordenlijst van de vreemde namen van de kruiden en andere informatie.

Kortom, een leuke workshop met een heerlijk resultaat (ènak betul!) bij Ilona te volgen. Djempol!

Gerrie

VIP-kookworkshop

 

Al twee keer hebben wij een workshop mogen doen samen met Ilona en kennis mogen maken met de Authentieke Indische keuken van Oma Lin Scholte.

Buiten haar enorme passie en liefde voor Authentiek Indische Koken heeft Ilona het tot haar missie
gemaakt om de nalatenschap van haar Oma Lin Scholte en alle recepten, die zij genoteerd heeft in haar kookschriften,
te delen met iedereen, die een voorliefde heeft voor, of geïnteresseerd is in Authentiek Indisch Koken, zodat dit erfgoed bewaard blijft voor de toekomst. 
Ilona is een innemend, lief en mooi mens en wij zijn heel dankbaar dat zij inmiddels voor ons een lieve en vooral dierbare vriendin is geworden.
Het is geweldig om je ontwikkelingen op je pad van Authentiek Indisch Koken te mogen volgen, trots op jou lieve Ilona.

Toot & Annette

VIP-kookworkshop

 

De kookworkshop van Ilona was heerlijk en zelfs leuk voor een kluns in de keuken zoals ik. Een feest om te koken met iemand, die er zoveel gevoel voor heeft en dit met zoveel gemak kan overbrengen op anderen.

Ik heb dingen leren maken en gegeten en daarna ook thuis gemaakt, die ik nooit zou overwegen uit een kookboek te maken. Ilona is een inspiratie en een geweldige gastvrouw, die kookt vanuit haar hart en ik zou iedereen aanraden een workshop bij haar te volgen.

Logaine

Kookworkshop Indische lempers

Mijn schoonmoeder had een keer aangegeven dat ze zo graag wilde leren hoe je lemper moet maken. Ze is in Indonesië geboren en maakt veel Indische gerechten, maar lemper had ze nog niet aangedurfd.

Dus als verjaardagscadeau boden we haar een workshop van Ilona aan. Ilona was bereid om naar ons huis te komen en bracht alles mee; van de ingrediënten tot het kookgerei. Als cadeautje kregen we zelfs nog een rooster voor in de pan, om de lemper te verwarmen (via stomend water).

We kregen een boekje met het recept en wat achtergrondinformatie. Mijn schoonmoeder en ik mochten de kipvulling gaan maken. Ilona bereidde de plakrijst. Tegenwoordig koop je de lemper bij de toko verpakt in plastic. Traditioneel werd de lemper echter in een bananenblad “verpakt”. Ilona had dus ook bananenbladeren bij zich, die boven een vuurtje heel voorzichtig verwarmd moesten worden (zonder te scheuren) en waardoor het blad mooi ging glimmen. Bijzonder en heel smakelijk!

Het resultaat mocht er zijn; elk twee schalen vol met lemper!

Ilona heeft veel passie voor haar vak en inspireerde ons door haar enthousiasme en leuke verhalen erom heen. Hartelijk bedankt Ilona!

Marina

VIP-kookworkshop

 

Een kookcursus met recepten uit de schriftjes van twee Indische oma’s – hoeveel authentieker kan het dan nog!

En ingewikkeld hoeft het dus niet te zijn – Ilona zit vol simpele, praktische tips, waarmee je je kookkunsten nét weer een niveautje hoger kan tillen. Zoek je een gezellige workshop, met vriendelijke en duidelijke begeleiding, dan bij je bij Ilona aan het juiste adres.

Edwin

Pin It on Pinterest